Een virus kan op verschillende manieren op de computer komen. Dit kan via CD, USB stick, een DVD, een computer netwerk, of het Internet. Een goede antivirus bescherming kan dit voorkomen. Via het Internet kun je op verschillende manieren besmet raken, zoals het bezoeken van een site, mail of “inbrekers” op je computer. Met “inbreker” wordt bedoeld iemand die ergens in de wereld met een programmaatje probeert openstaande computers te vinden via het Internet. Als je verbinding hebt met het Internet, staat je computer eigenlijk open voor anderen. De kans dat ze je vinden is klein, maar het is mogelijk. Een antivirus programma helpt niet tegen deze inbrekers.

Een virusbesmetting gaat ongeveer als volgt: Een cybercrimineel ontwikkelt een virus en gaat proberen computers te besmetten met dit virus. Op den duur raakt dit bekend en gaan de makers van antivirus programma’s een antivirus maken. Maar vroeg of laat gaat men het virus wijzigen of een nieuwe maken zodat ze weer kunnen doorgaan met computers te besmetten. Daarom is naast het hebben draaien van een antivirus programma het net zo belangrijk om de lijst met virussen regelmatig bij te werken. Een goed antivirus programma doet dit (vanzelf).

Bij JP DOCO BV kunt u een antivirus programma aanschaffen dat aan de bovenstaande eisen voldoet en uw netwerk goed beveiligd tegen virussen. Voor een klein bedrag per maand bent u al zo goed mogelijk beveiligd tegen deze cybercriminelen en beperkt u de kans op verlies van data tot een minimum.

sluit menu
bel directKlik hier voor direct contact