Elke internet- of computergebruiker heeft er vast wel eens van gehoord of mee te maken gehad: De firewall ingebouwd in bijvoorbeeld een Windows computer of een router. Een ‘brandmuur’ die probeert uw netwerk en computer virus en spyware vrij te houden.

De thuisgebruiker ziet een firewall waarschijnlijk als ‘het irritante programma dat steeds om updates vraagt, pop ups geeft en adviseert om bepaalde programma’s niet uit te voeren’. De zakelijke gebruiker daarentegen zal een firewall identificeren als het belangrijkste en betrouwbaarste stukje hardware van het zakelijke computernetwerk, of althans, dat zou zo moeten zijn. De firewall is namelijk het hart van een kantoor vol met computers en andere netwerkapparatuur. Zonder een degelijke firewall wordt de deur wagenwijd opengezet voor gevaren van buitenaf zoals virussen, hackers, SPAM en inbrekers. Een firewall is dus erg belangrijk voor bedrijven om hun data te beschermen.

Met een hardware matige firewall beveiligt u namelijk de gateway van het netwerk en wordt al het inkomende en uitgaande verkeerd gecontroleerd op virussen, spyware, intrusions en SPAM. Een firewall op de gateway scant namelijk alle losse data pakketjes. Door deze methode is de kans op besmetting minimaal en houdt u uw netwerk ook nog eens snel en schoon! Naast het scannen op virussen, spyware en inbraakbeveiliging doet een firewall nog veel meer. Het kan ondermeer de bandbreedte per gebruiker managen, blokkeren van groepen websites, internetgebruik reguleren, computers forceren gebruik te maken van een virusscanner, monitoren, op applicatie nivo zien wat gebruikers doen.

Met een software matige firewall beveiligt u via een softwarepakket uw netwerk tegen bedreigingen van buitenaf. Deze zullen vaak standaard alle pakketten verbieden connectie te maken met het internet en zal de gebruiker steeds zelf moeten toestaan dat deze pakketten wel veilig zijn om connectie met het internet te maken.

JP DOCO BV kan u voorzien van de juiste software of hardware matige firewall om uw netwerk te beschermen.

sluit menu
bel directKlik hier voor direct contact