Oproep kabinet: “Ondernemers, beveilig je systemen!”

Door de oorlog in Oekraïne neemt ook het aantal online bedreigingen in Nederland toe. Het kabinet roept ondernemers daarom op om de veiligheid van hun systemen op orde te brengen. Op de website van de KvK vind je een checklist met zaken die je minimaal op orde moet hebben om cybercriminelen zoveel mogelijk buiten de deur te houden. De belangrijkste punten uit deze checklist lopen wij graag met je door. 

Een veilige internetverbinding | One Firewall Alliance

Eén van de punten in de checklist is ‘gebruik een veilige internetverbinding’. Maar hoe doe je dat? Hoe maak je jouw internetverbinding veilig? JPDoco werkt hiervoor sinds kort samen met ‘One Firewall Alliance’. De firewall van jouw systeem is de eerste en misschien wel de belangrijkste barrière tegen aanvallen van buitenaf. ‘One Firewall Alliance’ maakt jouw firewall en dus jouw verbinding, nog veiliger. We leggen je graag uit hoe dit werkt.

Stel je voor: een hacker klopt bij je aan. Uiteraard zorg je ervoor dat jouw ramen en deuren goed gesloten zijn. Maar wat doe je als deze hacker aanklopt bij de buren? Daar merk jij niks van. One Firewall Alliance is hiervoor de oplossing. Dankzij een samenwerking delen alle firewalls van One Firewall Alliance de gegevens van verdachte IP-adressen met elkaar en werken ze samen als één systeem. One Firewall Alliance sluit hierdoor ook jouw deuren als er aangeklopt wordt bij de buren, of zelfs bij iemand anders in het volgende dorp.

Antivirussoftware | Endpoint Detection and Response

Naast de firewall is een goed antivirusprogramma onmisbaar in de beveiliging van jouw systemen. Zonder antivirusprogramma kan je jouw digitale ‘ramen en deuren’ wel sluiten, maar bestaat nog steeds de kans dat jij zelf een virus meeneemt naar binnen. Traditionele antivirussoftware kent hierin twee nadelen:
1. Je moet dagelijks nieuwe “virusdefinities” binnenhalen.
2. De antivirussoftware reageert pas als het een virus herkent op basis van deze virusdefinities.

Nu Russische hackers actiever zijn dan ooit, kan een traditionele virusscanner dit simpelweg niet meer bijbenen. Gelukkig is er een oplossing: ‘Endpoint Detection and Response’ of kortweg EDR. Deze nieuwe generatie antivirussoftware herkent niet alleen bestaande virussen maar herkent, dankzij kunstmatig intelligentie, ook verdachte patronen van software. Hierdoor is het in staat om (nog) onbekende virussen tóch te blokkeren en te isoleren waardoor deze geen kwaad kunnen. Tot slot heeft EDR ook de mogelijkheid om besmette bestanden te herstellen.

We kunnen ons voorstellen dat je na het lezen van dit artikel nog vragen hebt over de beveiliging van jouw systemen. Heb je hulp nodig, of wil je graag dat we met je meedenken over de beveiliging van jouw ICT? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.

 

NEEM CONTACT OP >

sluit menu
bel directKlik hier voor direct contact